Tatuoinnin jälkihoito – ohjeet uuden tatuoinnin hoitoon

Oikeanlaisella tatuoinnin jälkihoidolla on tärkeä rooli tatuoinnin paranemisessa ja onnistuneessa lopputuloksessa. Lue alta vinkkimme, joilla varmistat että uusi tatuointisi paranee nopeasti ja kauniisti!

Tatuoinnin paraneminen

Tatuointiprosessi on invasiivinen toimenpide, jossa muste viedään ihon toiseen kerrokseen, dermikseen, neulan avulla. Tuore tatuointi on ikään kuin avohaava, minkä vuoksi sen hoidossa hygienia on kaiken A ja O. Muistathan siis aina pestä huolellisesti kätesi ennen kuin kosket uuteen tatuointiisi!

Uusi tatuointi käy läpi paranemisprosessin, joka on jaettavissa kolmeen vaiheeseen: tulehduksen kaltainen ensivaihe, uudistumisvaihe ja paranemisvaihe. Paranemisprosessi kestää tyypillisesti 2-4 viikkoa, mutta tatuoinnin hoito on tärkeää myös sen parannuttua.

Miksi tatuoinnin jälkihoito on tärkeää?

Tatuoinnin huolellinen jälkihoito on tärkeää useista syistä:

  • Tatuointi paranee nopeammin
  • Tatuoinnin paraneminen sujuu miellyttävämmin
  • Lopputulos on toivotunlainen – kaunis, terävä ja kirkas
  • Vähennät terveydellisten ongelmien, kuten infektioiden, riskiä
  • Tatuointi säilyy kauniina ja uudenveroisena pidempään

Uuden tatuoinnin hoito

Ensimmäinen päivä

Kun tatuointi on valmis, ammattilainen peittää sen suojakalvolla tai -siteellä, joka tulisi pitää paikallaan ensimmäiset muutamat tunnit. Tämän jälkeen tatuointi tulisi pestä varovaisesti haalealla vedellä ja miedolla, hajusteettomalla saippualla, jotta ylimääräinen muste, veri ja plasma saadaan puhdistettua.

Puhdistuksen jälkeen tatuointi tulisi kuivata taputtelemalla pehmeällä pyyhkeellä tai paperilla ja levittää ohut kerros tatuoinnin aftercare-voidetta. Älä liioittele rasvan määrässä, vaan levitä rasvaa ohut kerros, jotta tatuointi pääsee hengittämään.

Ensimmäiset viikot

Tuoreesti tatuoitu alue on usein alkuun arka, punoittava ja turvonnut. Suurten tatuointien jälkeen voi esiintyä jopa tulehduksenomaisia oireita, kuten kehon lämpötilan nousua. Mikäli ikävät ja epänormaalit tuntemukset jatkuvat kuitenkin usean päivän ajan, voi kyseessä olla tulehdus, jolloin on syytä hakeutua lääkäriin.

Säännöllinen puhdistus ja kosteutus on kaikkein tärkeintä tatuoinnin jälkihoidossa. Tatuointi on hyvä pestä 1-2 kertaa päivässä yllä olevien ohjeiden mukaan ja rasvata tatuoinneille tarkoitetulla aftercare-voiteella aina sen jälkeen ainakin ensimmäisen kahden viikon ajan.

Tatuointia voi rasvata myös useammin, mikäli se tuntuu kuivalta, kiristävältä tai kutisevalta. Vaikka tatuointi alkaisikin paranemaan, tatuointia kannattaa rasvata säännöllisesti koko ensimmäisen kuukauden ajan – ja tarvittaessa myös sen jälkeen.

Vältä tarpeetonta kelmun käyttöä. Alkuun voit käyttää kelmua esimerkiksi öisin tai mikäli vaatetus hankaa arkaa ihoa, mutta pyri käyttämään kelmua mahdollisimman vähän ja muista aina puhdistaa ja rasvata tatuointi kelmun poisottamisen jälkeen.

Vältä näitä

Säännöllisen puhdistuksen ja rasvauksen lisäksi on tärkeää pyrkiä välttämään tatuoinnin turhaa koskettelua, nyppimistä ja esimerkiksi rupien repimistä. Nämä lisäävät tulehduksen riskiä ja lisäksi rupien mukana saattaa irrota mustetta, mikä vaikuttaa lopputuloksen laatuun.

Muista myös välttää saunomista ja uimista vähintään ensimmäiset kaksi viikkoa, sekä auringonottoa ensimmäinen kuukausi.

Kaikki mitä tatuoinnin jälkihoitoon tarvitset

Varmista tatuoinnin nopea paraneminen ja kaunis lopputulos noudattamalla aina tatuoitsijan antamia hoito-ohjeita sekä käyttämällä tatuoinnin hoitoon suunniteltuja laadukkaita tuotteita. Tattootukun valikoimasta löydät testatut ja turvalliset tatuoinnin aftercare-tuotteet aina hellävaraisista puhdistusaineista hoitaviin tatuointivoiteisiin ja jatkuvaan käyttöön soveltuviin tatuointirasvoihin.

TUTUSTU VALIKOIMAAN »

Ostoskorisi on tyhjä

Suodata tuotteita

Toimitusehdot

Yleistä

Tekemällä tilauksen verkkokaupassamme hyväksyt alla olevat ehdot.

Tilaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Mikäli on syytä epäillä että tilauksen on tehnyt alaikäinen, meillä on oikeus pyytää sinua todentamaan ikäsi.

Tilausvahvistus

Lähetämme tilauksesta tilausvahvistuksen sähköpostilla. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamisen tilauksen yhteydessä.

Kaikkien tuotteidemme hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron (alv). Saat aina tilausvahvistuksen sekä sähköpostiisi että paperisena toimituksen mukana. Tilausvahvistus on kirjanpitokelpoinen kuitti, jossa on alv-erittely selkeästi näkyvissä.

Toimitus

Tilauksen loppusummaan lisätään kiinteät toimituskulut valitsemasi toimitustavan mukaan.

Lähetämme tilaukset pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Arvioitu toimitusaika on 1-2 vrk tilauksen lähetyksestä. Ilmoitamme sinulle mikäli tilauksen toimitus viivästyy meistä johtuvista syistä. Mikäli tuote on esimerkiksi päässyt loppumaan varastosta, ilmoitamme toimituksen viivästyksestä tai poistamme puuttuvan tuotteen tilauksesta ja hyvitämme sen arvon.

Emme vastaa mahdollisista viivästyksistä tilaajalle aiheutuvista kustannuksista, emmekä ole vastuussa kolmannen osapuolen eli toimituksesta vastaavan kuljetusyhtiön mahdollisista viivästyksistä. Esimerkiksi, mikäli tarvitset tuotteita seuraavan päivän asiakastapaamista varten, joka peruuntuu toimitusviivästyksestä, emme ole korvausvelvollisia tilaajalle tai kolmannelle osapuolelle. 

Noutamaton tilaus ei ole tilauksen peruutus. 
Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen tai vastaanottamisesta kieltäytyminen ei tarkoita palautusta. Mikäli asiakas jättää paketin noutamatta ilmoittamatta siitä meille, olemme oikeutettuja perimään asiakkaalta 15 euron käsittelykulut. Ulkomaantoimituksissa perimme 30 euron käsittelykulun sekä pidätämme toimitusmaksun kohdemaahan. Asiakas vastaa itse toimitustietojen oikellisuudesta, jotta kuljetusyhtiöt pystyvät toimittamaan lähetyksen. 

Noutamaton/ ei saada toimitettua koskien suuria tuotteita / RAHTI - tuotteita.
Kaikki tuotteet toimitustavalla RAHTI. Mikäli kuljetusyhtiö ei saa toimitettua tilaamasi rahtitavaraa, tai et nouda tilaustasi ja tilauksesi palautuu varastollemme, veloitamme sinulta käsittelykuluna 45€.


Mikäli maksutapana on käytetty Paypalia, teemme hyvityksen Paypalin kautta. Paypal-maksutavassa on maksutapalisä 1,2 %, joka lasketaan myös palautettavasta summasta.


Nouto myymälästä

Voit valita toimitustavaksi myös noudon myymälästämme, osoitteesta Kuormaajantie 625, 403200 Jyväskylä.

Kun tilauksesi on valmis noudettavaksi, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Noudathan tilauksen mahdollisimman pian. Myös noutotilauksia koskee 14 vrk peruutusoikeus.

Tilauksesi on sinun omaisuuttasi sillä hetkellä, kun olemme kuitanneet sen sinulle noudettavaksi. Noutamatta jättämistä ei katsota tilauksen peruutukseksi. Mikäli tilauksesi on ollut noutamatta 30 vrk, emme sitä enään säilytä emmekä hyvitä maksua.


Palautus

Kaikilla tuotteillamme on kuluttajansuojan mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus, joka alkaa kun asiakas on vastaanottanut tilauksen. Käytössämme ei ole tuotteen vaihtoa, ainoastaan tilauksen peruutus/palautus. Mahdolliset huomautukset on tehtävä välittömästi tuotteen vastaanottamisesta.

Palautus on maksutonta.

Palautettavien tuotteiden tulee olla avaamattomia ja hygieniatuotteilla (mm. tatuointimusteet, lävistyskorut ja -välineet, tatuointineulat, tatuointikoneet, koneiden akut ja virtalähteet) ei ole palautusoikeutta, ellei niissä ole valmistusvirhettä (Kuluttajasuojalaki 6 luku, pykälä 16, kohta 4 ja 5). 

Osan tuotteista voi palauttaa, vaikka tuotepakkaus ei olisikaan mukana, mutta huomaathan, että täyttä hintaa ei siinä tapauksessa hyvitetä. Tuote on tärkeää pakata niin, että se ei pääse liikkumaan pakkauksen sisällä.

Henkilötietojen käsittely

Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin tai mihinkään muuhunkaan tilauksen toimitusta koskemattomaan asiaan.

Asiakasrekisteriimme emme tilaustietoja ilman eri sopimusta syötä, mutta tilauksen tulosteen arkistoimme niin elektronisesti kuin paperillakin siltä varalta, että tilauksen suhteen ilmenee myöhemmin epäselvyyksiä. Manuaalinen aineisto säilytetään niin, etteivät ulkopuoliset tai muut kolmannet osapuolet pääse rekisterin tietoihin käsiksi. Elektronisesti talletetut tiedot tiedot säilytetään niin, etteivät ulkopuoliset tai muut kolmannet osapuolet pääse rekisterin tietoihin käsiksi. Kaikki vanhentunut tai virheellinen tieto hävitetään.

Vastuut

Tattootukku.com verkkosivuston sisältö on suunnattu Suomen markkinoille. Tuotteemme ovat Suomen voimassa olevien lakien mukaisia, mutta emme vastaa kuin myyntihetkellä tuotteen lainmukaisuudesta. Mikäli laki tulevaisuudessa muuttuu, emme vastaa jo myytyjen tuotteiden muutoksista aiheutuvista kustannuksista tai taloudellisista menetyksistä.

Pidätämme oikeuden verkkosivustomme virheiden korjaamiseen ja muutoksiin koskien sen sisältöä ilman erillistä ilmoitusta.

Ostajan vastuulla on aina varmistaa, että tuotteen käyttö on asianmukaista ja lainmukaista. Musteissa tulee aina tehdä pistetestaus eli allergiatesti aina ennen käyttöä. Testaus tulee suorittaa aina kaikilla tuotteilla, mitkä ovat suorassa ihokontaktissa. Emme vastaa tuotteista mahdollisesti aiheutuvista allergisista reaktioista. Ostajalla on myös vastuu testata tuotteita myös avauksen jälkeen eli käytettyjen tuotteiden rutiinitestaus.

Ostajan tulee myös vastata siitä että asiakkaalle kerrotaan tai tuodaan ilmi mahdolliset terveysriskit ennen käyttöä. Ostajan suositellaan ottavan asiakkaalta kirjallisen suostumuksen ennen musteen tai tuotteen käyttöä.

Vastuumme rajoittuu rahallisesti vain tuotteen arvoon. Emme ole vastuussa taloudellisista tai muista tappiosta tai asiakkaalle aiheutuneesta epäsuorasta haitasta. Emme myöskään vastaa mistään vahingoista tai haitasta, joita tuotteistamme koituu muille tuotteille tai joita joita muut tuotteet aiheuttavat meiltä ostetuille.

Emme vastaa epäsuorasta vahingosta kuten liikevoiton menetys, liiketoiminnan keskeytys, menetetty aika tai maine. Esimerkiksi, jos tuote on lähtenyt meiltä toimitukseen ajoissa mutta toimitus on viivästynyt toimittajasta johtuvista syistä tai jos tuotteesi on viallinen ja huolto viivästyy valmistajan toimesta.

Tilatessasi tatuointikoneen, virtalähteen tai muun vastaavan toiminnallisen laitteen, vastaat itse koneen oikeanlaisesta käytöstä. Emme opasta kuinka tatuoidaan tai mikä on oikeaoppinen tatuointikoneen säätö tai muu koneen käyttöön liittyvä säätö taikka tekniikka. Otathan yhteyttä ammattilaiseen mikäli haluat tatuonnin tekoon apua.


Maksuehdot

Maksutapoina ovat käytössä Paytrailin kortti- ja mobiilimaksut sekä Klarnan rahoitusvaihtoehdot. Tietoa Paytrailin ja Klarnan maksutavoista sekä maksuehdoista löydät palveluntarjoajien verkkosivuilta.

Tattootukku toimii ainoastaan tuotteiden markkinoijana, myyjänä ja toimittajana. 

Yritysasiakkaille

Yritysasiakkaillemme suosittelemme maksutavaksi Klarnan "Maksa 30 päivän sisällä" -maksutapaa tai vaihtoehtoisesti korttimaksua.

Rekisreröityneille yritysasiakkaillemme olemme lisänneet myös mahdollisuuden laskuun. Laskutuksella maksaminen edellyttää voimassa olevaa Y-tunnusta, joka on lisätty tilaustietoihin.

Puhelintilaus

Rekisteröityneille Yritysasiakkaillemme annamme mahdollisuuden tilata kuten vanhan kunnon Anttilan aikaan.
Soitto 0458620217 
Kerro yrityksen nimi 
Mitä tarvitset
Miten haluat toimituksen hodettavan
Heippa!
Me täällä päässä sitten muodostetaan sinulle tilaus ja laitetaan tilausvahvistus josta pääset lataamaan laskun.
Maksa se ja me lähetetään tilaus. 
Laittele meille viestiä kun on maksettu niin hitusen nopeutuu sitten käsittely.

TAKUU
Tatuointikoneissa on 6-12 kk takuu. Mikäli koneessa ilmenee valmistusvirhe takuuaikana, valmistajat pyrkivät ensisijaisesti korjaamaan tuotteen. Tuotteet lähetetään valmistajalle tarkistettavaksi ja mikäli vika on takuun alainen, valmistaja korjaa tai vaihtaa tuotteen takuuhuollettuun tai uuteen tuotteeseen. Huoltoajat ovat n. 2-8 vk. Takuu ei kata mahdollisia ulkoisista tekijöistä aiheutuneita laitevikoja, kuten esimerkiksi tatuointikoneiden pudottaminen, ylirasvaaminen, moottorin öljyäminen tai mustevuoto koneen sisälle mikäli käyttää neuloja ilman tiivistettä. Otathan huomioon kun käytät konetta, että virtalähteen volttimäärä on riittävä suhteessa neulan kokoon. Mikäli käytät liian pientä volttimäärää neulassa, kone ylikuumenee ja hajoaa. Kone ei jaksa työstää neulaa pitkiä aikoja ilman riittävää virtaa. Mikäli koneen moottori rikkoutuu / lopettaa toimimisen tästä johtuvasta syystä, valmistaja / jälleenmyyjä ei vastaa koneen rikkoutumisesta. Koneita ei tule pitää käynnissä ilman neulaa yli 7 voltin virralla.